Ce poti face cu 10 lei in Bucuresti ?

La un moment dat ,la inceputul lunii (par example),ramai cu 10 lei...sau chiar fara bani.Vrei sa iesi in oras si nu prea ai variante...dar nu te panica,ai ce faci.
Ia un pix si scrie !(pe foaie,in palma...cum ti-e mai usor si mai economic)

1.Poti merge cu bicla prin oras (au aparut multe trasee,nu tocmai extraordinare,si multe locuri de parcare a biclei) sau cu rolele ,sau chiar pe jos (faceti gambe ;) ).Bicla si rolele sunt pentru cei care stiu sa mearga pe ele...Have fun!

2.Cina romantica printre doctori si asistente. Se stie ca la Spitalul Universitar la ultimul etaj oricine poate manca gratis.Dar iti trebuie tupeu.Daca nu ai tupeu nu treci de portar...si daca nu treci de portar nu mananci.Pleci cu matu' gol acasa.Sau te duci la Cocosatu' si mananci 3 mici cu 10 lei.
Daca nu va place la spital puteti oricand incerca si la Cantina Romtelecom(au preturi rezonabile).

3.Vine iarna si vrei un pic de vara la tine acasa? Ia-ti un palmier! E gratis,e la Universitate.Important e sa nu intampini dificultati cand vrei sa "sustragi" planta de sub ochii non-ageri ai papagalilor din mijlocul intersectiei.Deci o sa fie usor! Sa va bucurati de el!

4.Cititul te cultiva.Daca iti place sa citesti si nu vrei sa fii distras de calculator (sau ce te distrage pe tine cand vrei sa citesti) poti merge la Carturesti.Ai ce sa alegi,ai si unde sa stai sa citesti.Pe langa asta...imediat incepe Gaudeamus la Romexpo(editia a 9-a parca).Si ca in fiecare an cred ca vor face un mic lounge si vor servi ceaiuri calde.Abia astept.(PS: nu stiu cat o sa fie biletul de intrare la Romexpo).

5.Muzee.Daca vrei sa stii ce muzeu este mai bogat in exponate si merita sa fie vizitat (dupa parerea mea toate merita) ,si vrei sa stii ce sa recomanzi prietenilor care nu au fost niciodata la muzeele din Bucuresti ;afla ca toate muzeele au anumite oferte,exceptand cele pentru studenti/elevi si pensionari.De exemplu MNAR (Muzeul National de Arta al Romaniei) miercurea are tarif la jumatate,iar MNIR in ultima vineri din luna,MTR are tarife mici in a doua si ultima marti din luna.Profita de ocazii.>>despre programul fiecarui muzeu gasiti pe net<<. 6.Festival de film!Igen! In perioada 10-15 noiembrie aveti ocazia sa vedeti 6 filme (politiste,basme urbane si muvi's for people over 16 years) in cadrul festivalului de film maghiar.Si sa stati la masa cu regizorii filmelor,eventual si ceva de mancare.

7.Arta in centrul Bucurestiului.La Galeriile Mora si H'art Gallery aveti ocazia sa vedeti operele de arta ale unor artisti mai mult sau mai putin cunoscuti.

8.Garcon! Un hot-dog s'il te plait! (n-am diacritice.la dracu') La cantina de la ikea un hotdog costa 1 leu,un meniu de HD cu un suc,3 lei.E cam departe totusi complexul si ar trebui sa ai bilet sa nu iei amenda.Daca mergi pe blat,economisesti si iti ajung cei 10 lei pentru 3 meniuri.Be smart!

9.24h/24h avem expozitia permanenta a lui Dan Perjovschi pe zidul CNDB (Centrul National al Dansului).Sunt mesaje scrise,politice sau de dragoste.Merita vazut.

10.Masca.Cei mai excentrici.Cei care mi-au placut dintotdeauna si care de fiecare data cand terminau spectacolul ramaneam cu un zambet cat casa tiparit pe moaca mea de om nebun.Au hotarat sa aduca arta underground,mai exact la metrou.Pe 8 si pe 9 noiembrie la orele 12:30 ii vedeti la Unirii 1;respectiv Eroilor,iar daca nu apucati sa ii vedeti atunci mai aveti o sansa pe 15 noiembrie.>>verificati site-ul lor in caz ca va intereseaza<<>Iti place sa colectionezi diverse obiecte vechi? Ai o sansa sa adaugi o piesa noua colectiei tale daca ajungi pe la Targul Colectionarilor (undeva intre Unirea si Universitate)

12.Cinematografele de prin centru au oferte de genu' "Cu 10 lei poti vedea primele 2 spectacole"(e vorba de cinema pro).Cautati detalii daca va intereseaza :) .

13.Clubbing!Booggieee-Wooggiee! Sunt cateva cluburi care au intrare gratuita si nici nu ai nevoie de prea multi bani daca vrei doar sa dansezi.Daca vrei sa cazi sub masa...ne pare rau...dar ai doar 10 lei in buzunar.Puteti incerca cluburile Barfly si Revenge,au intrare moka.Macar de-o apa sa aveti bani ca sa nu va deshidratati....cel putin in Revenge se face FOARTEEEEE cald cand devine mai aglomerat si se duce cheful booggiee-wooggieee.

14.Net moka! Daca ai laptop si nu mai ai net acasa nu intra in panica.In Zona Expo Flora si Gradina Japoneza,in Herastrau,la Cetate in Cismigiu sau pe trepte la TNB poti sta cat vrei tu pe net.Face Primaria Bucuresti cinste.





{e filmu' meu frate --poti face asa: Intai vezi show-ul Masca,apoi ca tot esti la metrou te duci si iti iei palmieru' de la Universitate,si apoi mergi pe jos pana la targul colectionarilor(doar te uiti). Te opresti si la o librarie sa te odihnesti si daca ti se face foame poti oricand sa iei o masina spre ikea sa iei masa,sau daca te intalnesti cu perechea puteti merge la o cina romantica la spital ,si asta numai dupa ce vizitati niste muzee.Si ca sa va destindeti mergeti in club si doar dansati de nebuni.}




-----Shopping de 10 lei---


Toata lumea stie ca Rahova este cartierul cel mai ieftin.Bine nu intotdeauna,trebuie sa stii doar unde sa cauti ;) .In acest minunat cartier (doar stau in Rahova) se gasesc magazinele pe usile carora scrie "Orice produs 10 lei".Mergand intotdeauna pe principul : Nu tot ce este "cheap" este "de nepurtat" ,puteti gasi o multime de haine foarte dragute(eu stiu ;) ),asa cum ,tot in acele magazine poti gasi haine pentru o petrecere tematica gen "Pimp's and Bitches".Daca ai de ales vreun cadou si nu ai bani prea multi,sau pur si simplu vrei sa iti cumperi tu ceva,tot pe principiul "Orice produs 10 lei" ,poti da peste magazine unde gasesti de la cani si creioane colorate la jucarii haioase de plus si cutii pentru bijuterii.
Si daca va e foame sau sete,sunt shawormerii (nu-mi pasa cum se scrie corect) peste tot,la fel si terasele urbane (carciumi/bodegi),unde o bere la halba costa maxim 3 lei.


Hai ca va las sa va ganditi.

Am zis!

1 comment:

Ramona said...

da ma si alea de la "orice produs 10 lei" s-au scumpit.12 la mine :( la mine e greu,ca daca mai am doar 10 lei si in ziua aia nu mai am tigari,ce cacat mai fac cu 4 lei dupa aia?nu am prea multe optiuni:)...a stiu,ma duc la ikea si-mi iau 4 hotdogi sau mai bine ma duc la fornetti si-mi iau pateuri.Hai lasa ca vad eu :P